19.06.2024.
HomeNovostiDječak vezao pertlu, otac ga pregazio automobilom

Dječak vezao pertlu, otac ga pregazio automobilom

Dječak (8) teško je povrijeđen u selu Jastrebac kod Vladičinog Hana kada ga je na proslavi seoske slave Sveti Ilija džipom BMW slučajno pregazio otac D. D. (32).

Kako mediji prenose teška nesreća dogodila se u ponedjeljak u prijepodnevnim satima, kada je otac pokušavao da se parkira na livadi koja je služila kao improvizovani parking ljudima koji su došli na slavu i vašar organizovan oko Hrama Svetog proroka Ilije.

Nije ga vidio
“Dečak je čučnuo iza džipa da veže pertlu, a u tom momentu je njegov otac skretao i pregazio ga. On nije video da je mališan iza auta. Dete je sa teškim povredama, opasnim po život, hitno prebačeno u KC Niš gde se lekari bore da ga spasu. Prvim pregledom je utvrđeno da su mu pukla rebra sa obe strane, povređena su mu pluća i plućna maramica, a ima i povrede glave i druge prelome”, kaže izvor Kurira.

Sagovornik navodi da je policija obavila uviđaj na mjestu nesreće.

“Otac nije priveden jer je evidentno da nije imao nameru da zgazi sopstveno dete. Nesrećni čovek je van sebe. Bio je vidno potresen posle nesreće, hvatao se za glavu, baš jedna mučna scena. Od razvoja situacije, odnosno zdravstvenog stanja dečaka, zavisi i koje će korake nadležno tužilaštvo preduzeti”, dodao je izvor.

Mještani Jastrepca su bili vidno potreseni nesrećom.

“Reč je o porodici iz drugog sela, koja je došla na proslavu slave i na vašar. Nesreća se dogodila baš u danu kada je osvećivan renovirani Hram Svetog proroka Ilije u našem selu i to na veliki praznik”, pričaju mještani:

“Unuk mi je dotrčao iz sela i vidno uznemiren rekao da je dete pregaženo, da su samo videli kada je već bilo pod autom. Kako je rekao, mališan je bio potpuno bled, nisu znali ni da li je živ. Očevici su vrištali, a nesrećno dete je odmah prevezeno u bolnicu u Nišu. Ma, celo selo je plakalo zbog ovakve tragedije”, prenosi Kurir.

Sagovornici imaju samo riječi hvale, kako za dječaka, tako i za njegovog oca D. D.

“Jadan čovek šta je dočekao! Oni su divna porodica, svuda idu sa decom, zaista su brižni i nisu bahati. Molimo se bogu da mališan preživi. Nadamo se da će uspeti da prevaziđe povrede, uz njega smo svim srcem”, rekli su mještani Jastrepca.

Iz KC Niš su saopštili da se mališan nalazi na Klinici za grudnu hirurgiju.

“Dečak je bez svesti, na mehaničkoj ventilaciji, ali se povremeno budi. On je zadobio prelom rebara, plućne maramice, male karlice, kao i povredu glave. Očekuje se da bude prebačen na Kliniku za dečju hirurgiju”, saopšteno je.

(Kurir.rs)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti