Direktor FUCZ-a Enes Memić dao sinu službeno vozilo da ide u svatove, a on vozio revolveraša koji puca i šenluči

0

Prava drama trajala je jučer nakon što je policiji prijavljeno da je ispred porodične kuće Muriza Memića  ispaljeno šest hitaca.

Kako je prijavljeno policiji, pucano je iz džipa u pokretu, a vozilo se zatim udaljilo u nepoznatom pravcu. Memići, s pravom u šoku. Isprepadani. Policija je zatim dala saopćenje da  upotreba oružja nije povezans s ciljem napada na kuću Muriza Memića i da je se radi na rasvjetljavanju ovog slučaja-

No, kako su uslijedile dalje provjere, utvrđeno je da je iz plinskog pištolja pucao Senad Botulja, koji je bio u službenom vozilu Federalne uprave civilne zaštite. Botulja revolveraš, bio u vozilu zajedno sa sinom Enesa Memića, v. d. direktora FUCZ-a, kojem je jučer bila svadba. Za volanom je bio Memićev sin Tarik, a kod Botulje su pronađena osim pištolja i 33 komada municije.

Pravo je pitanje kako je službeno vozilo FUCZ-a završilo u rukama Memićevog sina. I kakva je postala praksa da se službenim vozilama ide u svatove. Na to pitanje odgovor mora dati Enes Memić, ali i Vlada Federacije koja ga je imenovala za direktora FUCZ-a.

Radi se o čovjeku koji je na ovoj poziciji nakon suspenzije Solaka zamijenio Mustafu Kadribegovića, koji je se povukao. Memić je inače poznat po izjavi da su respiratori “Srebrene maline”, zbog čije se nabavke sudi Fadilu Novalići u drugima ispravni i spremni za korištenje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here