23.04.2024.
HomeNovostiDINKO GRUHONJIĆ NAKON NAJNOVIJIH PRIJETNJI: "Opravdano sumnjam da iza hajke stoji sam...

DINKO GRUHONJIĆ NAKON NAJNOVIJIH PRIJETNJI: “Opravdano sumnjam da iza hajke stoji sam vrh vlasti”

„Dinko-Šakiću za večni dom si spreman“, napisano je na ulasku u Gruhonjićevu zgradu sa potpisom „Srpska Vojvodina“.

„Očigledno sam postao legitimna meta, svašta je moguće i ja svašta očekujem. Nas institucije i ne štite na najbolji način, šalje se poruka da je nasilje pa čak i ubistvo novinara potpuno normalna stvar“, kaže Gruhonjić.

Povodom najnovije prijetnje kaže da je još uvek „sveža“ i da je u procesu prijavljivanja policiji i tužilaštvu, preko mehanizama stalne radne grupe za bezbjednost.

 

„Nadam se da će uslediti neki uviđaj. Važno je da se zna da je ulaz u našu zgradu pokriven kamerama jer smo u novembru 2020 godine imali sličnu situaciju, kada su ispisani šovinistički i proterivački grafiti. I tada i sada je pretnje prva videla naša maloletna ćerka“, priča Gruhonjić.

Kaže da je ovo još jedna direktna prijetnja smrću koju je dobio, navodi i da su mu podršku pružile kolege sa odsjeka, mreža akademske solidarnosti i njegovi studenti.

“Još jednom su mi praktično došli na vrata i zna se šta je sledeći korak ukoliko se ova hajka na mene i koleginicu Anu Lalić ne zaustavi“, kaže Gruhonjić.

Dodaje da su o prijetnjama obaviještena sva predstavništva međunarodnih organizacija u Srbiji, i adrese u Evropskoj uniji, kao i međunarodne organizacije novinara, asocijacije koje se bore za slobodu štampe i Amnesty International

„Mi smo prinuđeni na samoodbranu i mi ćemo se braniti svi mogućim sredstvima“, zaključuje Gruhonjić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti