12.06.2024.
HomeNovostiDiletantizam ili provokacija: Kreševska policija alkotestirala imama u sred Ramazna

Diletantizam ili provokacija: Kreševska policija alkotestirala imama u sred Ramazna

U mjestu Alagići kod Kreševa sinoć se desio incident gdje je policijska patrola zaustavila imama A. B. koji teravih namaze obavlja u džematu u Crnićima.

Naime, po polasku na teravih namaz u 21.05 sati, patrola je zaustavila automobil kojim je upravljao imam A. B. zbog zabrane kretanja usljed epidemioloških mjera.

Nakon što je on pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja, kao i legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da “puše u balon”.

Trojica policajaca su bili u patroli te su imamu kazali da znaju da je sveti mjesec za muslimane, ali da mora puhati balon.

Imam je, kako prenosi portal mahalla.ba, kazao i to da su mu policajci rekli da svi moraju “puhati u balon” po nalogu komandira PS Kreševo. No, za vrijeme dok je on izašao iz automobila i alkotestiran, cestom su prošla tri automobila koja niti su zaustavljana, a kamoli da su vozači alkotestirani.

Naravno, imam je poslušao naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je, naravno, bio negativan (0,00 promila).

O ovom događaju, te bahatom ponašanju policijskih službenika, Nermin Merhemić, predsjednik Medžlisa Kiseljak, pod kojeg potpadaju i kreševski džemati, već obavijestio kantonalni MUP. Da je slučaj prijavljen, potvrđeno je i za Oslobođenje iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Trojica policajaca će u ponedjeljak i zvanično biti prijavljeni Unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK, potvrdio je predsjednik MIZ Kiseljak Nermin Merhemić za portal mahalla.ba.

On se nakon svega oglasio i na svojoj Facevook stranici te naveo:

“Veliko poštovanje našoj policiji i najveći broj njih su časni i pošteni… Al’ ovo je sramota za uniformu… i sramote obraz časnom policijskom poslu…Još na lijepom ramazanu”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti