14.07.2024.
HomeNovostiDiletant u politici - Mahir Dević: "SDA će imati nulti stepen u...

Diletant u politici – Mahir Dević: “SDA će imati nulti stepen u borbi protiv korupcije”

U dvorani Vistafon u Sarajevu održan je skup Stranke demokratske akcije čiji je domaćin bio Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo. Pored istaknutih članova SDA, govorio je i nosilac liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo Mahir Dević, koji je tom prilikom napravio gaf.

On je govoreći o korupciji rekao da očekuje velike promjene u KS, odnosno da “oni koji su obećali registre, transparentnost, borbu protiv korupcije odu s vlasti”, misleći na trenutnu vlast u kantonu čiji je jedan od fokusa tokom proteklog mandata bila borba protiv korupcije.

Zatim je dodao rečenicu koju sigurno nije planirao reći: “SDA večeras poručuje da će imati nulti stepen u borbi protiv korupcije”.

Pretpostavimo da je Dević htio reći kako SDA neće imati tolerancije prema bilo kojem obliku korupcije, međutim nije se rječito izrazio. Time je podsjetio i na čuveni lapsus bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake koji je greškom rekao da će se boriti protiv antifašizma umjesto fašizma.

Inače, Dević je i prošle sedmice uzburkao društvene mreže političkom izjavom, kada je rekao da će protivnike utopiti u bazenu koji ima ispred kuće.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti