19.05.2024.
HomeNovostiDileri iz Srpca drogu prodavali i policijskim istražiteljima

Dileri iz Srpca drogu prodavali i policijskim istražiteljima

Branislav Stanivuković, Milan Ilibašić i Radovan Trninić osuđeni su u Okružnom sudu u Banjoj Luci na po tri godine zatvora zbog uzgoja marihuane.

Branislav Stanivuković (42), Milan Ilibašić (56) i Radovan Trninić (55) svi iz Srpca osuđeni su u Okružnom sudu u Banjoj Luci na po tri godine zatvora zbog uzgoja marihuane.

Oni su proglašenim krivim za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa drogom. U presudi se navodi da su Stanivuković, Ilibašić i Trninić tokom 2013. i 2014. godine uzgajali marihuanu na području Srpca i Bosanske Gradiške, koju su potom preprodavali.

Protiv njih je pokrenuta istraga tokom koje su prikrivenim istražteljima MUP-a RS, sa kodnim imenima Zoka i Ana, nudili na prodaju narkotike u vrijednosti od 50.000 eura. Nakon dogovora istražiteljima su prodali kilogram marihune.

Poslije obavljenog posla Trninić im je rekao da im može prodati još 30 kilogramana marihuane, za 750 eura po kilogramu, tražeći da mu pokažu novac. Kada je Zoka odbio to da učini, Trninić je otišao, navodeći da ide po robu, ali se nije vratio.

Optuženi su potom uhapšeni u okviru policijske akcije “Bure” koja je sprovedena 18. marta 2014. godine. Policija je tada u kući Ilibašića pronašla laboratorij za uzgoj marihuane, sa 19 manjih stabljika indijske konoplje.

Zanimljivo je da je Stanković u završnim riječima tvrdio da nikome nije prodavao drogu i da je u cijelu priču ušao da bi se osvetio kumu, koji je pričao da je on policijski doušnik. Ilibašić je uvjeravao sud da je sarađivao s prikrivenim istražiteljima protiv Trninića, koji je naglašavao da je sve zapravo bio “performans”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti