16.06.2024.
HomeNovostiDF TK: Naša stranka pokušava prevariti State Department, nije bitna ostavka Kukića...

DF TK: Naša stranka pokušava prevariti State Department, nije bitna ostavka Kukića na čelu PDA, nego uklanjanje PDA iz vlasti

Jefitini pokušaj maskiranja Kukićevog kriminala kroz poziv Naše stranke na Kukićevu ostavku u PDA, nije ništa drugo nego vrijeđanje inteligencije građana, zaštita Kukićevih kriminalom stečenih privilegija i ismijavanje američkih sankcija, navode iz DF-a

Demokratska fronta Tuzlanskog kantona oglasila se saopćenjem povodom jučerašnjih vijesti o uvedenim američkim sankcijama za predsjednika PDA, Mirsada Kukića.

Oni su oštro reagovali na poziv Naše stranke upućen Kukiću, a koji se tiče podnošenja njegove ostavke na mjesto predsjednika PDA.

Iz DF-a ističu kako Naša stranka želi prevariti State Department, na način da Kukić bude sklonjen, ali da PDA kao stranka ostane u vladajućoj koaliciji ovog kantona, među kojom se nalazi i Naša stranka.

Saopćenje DF-a ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Naša stranka na čelu sa Edinom Fortom pozivajući Mirsada Kukića da podnese ostavku na mjesto predsjednika PDA, pri čemu bi ista stranka zajedno sa SBB-om, SDP-om i HDZ-om ostala u vlasti Tuzlanskog kantona, pokušava prevariti State Department koji se jasno izjasnio o razmjerama kriminala i korupcije vodeće ličnosti vladajuće koalicije u TK.

Građane Tuzlanskog kantona kao ni State Department ne zanima to da li će Mirsad Kukić ostati na čelu njegove kriminalne PDA organizacije, kako to iz tzv. Naše stranke žele predstaviti javnosti, štiteći kriminal Mirsada Kukića.

Građane Tuzlanskog kantona jedino zanima uklanjanje PDA iz vlasti ovoga kantona kao i svih onih koji podržavaju saradnju sa njima među koje očito spada i Naša stranka.

Jefitini pokušaj maskiranja Kukićevog kriminala kroz poziv Naše stranke na Kukićevu ostavku u PDA, nije ništa drugo nego vrijeđanje inteligencije građana, zaštita Kukićevih kriminalom stečenih privilegija i ismijavanje američkih sankcija.

Pozivamo Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine ali i Našu stranku da shodno postojećoj situaciji prekinu sve koalicione i druge političke odnose sa PDA, kao i na formiranje nove parlamentarne većine koja neće biti opterećena s ličnostima koje se nalaze na crnoj listi State Departmenta, saopćeno je iz Demokratske fronte.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti