17.07.2024.
HomeNovostiDetalji užasnog ubistva starice u Sarajevu: Privedeno više osoba

Detalji užasnog ubistva starice u Sarajevu: Privedeno više osoba

Policija MUP-a Kantona Sarajevo oglasila se nakon ubistva koje se dogodilo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u kojem je život izgubila jedna starica.

Kako je rečeno iz policije, slučaj je prijavljen sinoć oko 21 sat.

– Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe na području općine Stari grad Sarajevo, u ovom momentu, u cilju interesa istrage, ne možemo dati više informacija.

Više lica je dovedno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se provodi kriminalistička obrada, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obzirom da se u vezu sa ovim krivičnim djelom, prema do sada prikupljanim saznanjima, dovodi više maloljetnih osoba, ne možemo davati detaljnije informacije uvažavajući i odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku – poručeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako “Avaz” nezvanično saznaje, staricu su udavile maloljetne unuke, a onda sve pokušale prikazati kao prirodnu smrt.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti