27.05.2024.
HomeNovostiDetalji užasa na autocesti A3:Poginulo 9 putnika i vozač, među ozlijeđenima i...

Detalji užasa na autocesti A3:Poginulo 9 putnika i vozač, među ozlijeđenima i djevojčica

 

Ispred bolnice u Slavonskom Brodu održana je konferencija za medije povodom jutrošnje teške nesreće u kojoj je autobus kosovskih registracija izletio s autoceste A3 pri čemu je poginulo deset osoba, a više desetaka ih je ozliijeđeno.

U autobusu je bilo 67 putnika i dva člana posade, tj. dvojica vozača. Nažalost, devet putnika i jedan vozač su poginuli, a 44 putnika je primljeno u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena zdravstvena medicinska skrb.

Okupljenima ispred bolnice se prvi obratio ministar zdravstva Vili Beroš.

– U autobusu je bilo 69 putnika, među njima 2 vozača. Preminulo je 10 osoba. Ozlijeđeni su smješteni u bolnicama u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, a jedan kome je ozlijeđena kralježnica bit će prebačen u Zagreb. U nesreći je sudjelovalo i 15 maloljetnika od čega je jedna djevojčica teže ozlijeđena. Svi su zaprimljeni u bolnicu pod strogim epidemiološkim mjerama te pohvaljujem djelatnike bolnice što su sve sjajno odradili.

Dodao je i da je premijer Andrej Plenković u kontaktu s premijerom Kosova Albinom Kurtijem, a veleposlanik Kosova u RH Gezim Kasapolli je na putu za Slavonski Brod. Beroš je kazao i da je 14 putnika koji nisu ozlijeđeni smješteno od strane stožera i bit će im osigurana hrana i voda te da se trude pristupiti problemu i ljudski i stručno.

O detaljima intervencije izvijestila je ravnateljica Hitne medicinske pomoći Maja Grba Bujević.

– U intervenciji je sudjelovalo osam timova hitne medicinske službe. U 6:23 je došao poziv, u 6:26 je krenuo prvi tim i u 6:34 je već bio na terenu. Većina pacijenata je smještena u Slavonskom Brodu, a dvoje u Novoj Gradiški. Koordinacija i suradnja žurnih službi bila je izvrsna i sve ih pohvaljujem, kazala je Grba Bujević.

Ravnatelj brodske Opće bolnice ‘Josip Benčević’ Josip Samardžić izvijestio je o stanju zaprimljenih pacijenata.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti