Detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo vozač Rasima Ljajića, a on teško povrijeđen

0

Prema saznanjima sa mjesta nesreće kod Ražnja, u kojoj je teže povrijeđen Rasim Ljajić, predsjednik SDPS-a, a poginuo funkcioner iste stranke Branko Gogić, vozilo Škoda Superb se na travnatoj površini zaustavilo tek nakon 100 metara odprobijanja ograde.

Prema detaljima, automobil marke Škoda u kojem se nalazio Rasim Ljajić, a kojim je upravljao Branko Gogić, nakon što je probio bankinu na autoputu i sletio na travnati dio između autoputa i regionalnog puta Ražanj-Aleksinac, zaustavio se tek nakon 100 metara na krovu, što svjedoči o brzini kojom se kretalo vozilo.

Udesu je nesumnjivo kumovao vlažan kolovoz jer je po riječima vozača, jutros na djelu autoputa kod Ražnja padala izuzetno jaka kiša.

Nakon što je probila bankinu, Škoda je preletjela pedesetak metara i na travnatu padinu kraj autoputa pala na točkove, da bi se odatle odbila i okrenula na krov.

Na snimku se vidi cijela dionica puta – od izletanja sa kolovoza do mjesta gdje se automobil zaustavio na krovu, kao i samo mjesto probijanja bankine.

Pad na krov automobila nažalost je bio koban po vozača Branka Gogića, što se može utvrditi i po krvavoj unutrašnjosti vozila sa vozačeve strane na plafonu vozila.

Šta je tačan uzrok saobraćajne nesreće, utvrdit će policija koja je sa nadležnim tužilaštvom obavila uviđaj.

Rasim Ljajić je nakon udesa prevezen hitno u KC Niš sa težim povredama gdje je zbrinut i trenutno je van životne opasnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here