Detalji nesreće u Ilijašu: Voz usmrtio djevojčicu

0

 

Poznat je identitet ženske osobe koja je poginula u stravičnoj nesreći koja se jutros oko osam sati dogodila na tračnom prijelazu u vogošćanskom naselju Donja Vogošća. Kako saznaje portal „Avaza“, radi se o V. S., učenici petog razreda Osnovne škole „Porodice ef. Ramić“ u Semizovcu.

Policija je nakon nesreće obavila očevid.  Prema riječima Nerme Menzildžić iz Sarajeva, koja je bila očevidac ove nesreće, sve se odigralo u nekoliko sekundi. – Sa svojim automobilom, kojim sam krenula na posao do Ilijaša, stajala sam ispred spuštene rampe na tračnom prijelazu u Donjoj Vogošći. Vidjela sam lokomotivu koja je iz pravca Vogošće išla tračnicama ka Ilijašu. Iako mi je bio upaljen radio u automobilu, čula sam njezinu sirenu.

Pored mog automobila je prošla jedna djevojčica u namjeri da pređe prugu. Mislila sam da će stati ispred spuštene rampe. Međutim, da li zbog kapuljače koju je imala na glavi ili nečeg drugog, nastavila je kretanje. Očito nije vidjela lokomotivu niti čula njezinu sirenu i, jednostavno, nesreća se desila pred mojim očima. Lokomotiva je zakačila djevojčicu i odbacila je niz prugu. Nažalost, smrtno je stradala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here