21.06.2024.
HomeSportDeset nogometaša i dva trenera FK Mladost Doboj – Kakanj zaraženi koronavirusom

Deset nogometaša i dva trenera FK Mladost Doboj – Kakanj zaraženi koronavirusom

Deset nogometaša i dva trenera Fudbalskog kluba Mladost iz Doboja kod Kaknja zaraženi su koronavirusom, potvrdio je za portal Klix.ba predsjednik bh. premijerligaša Mensur Mušija.

“Zaraženi imaju lakšu kliničku sliku i svi se nalaze u izolatoriju u Zenici. Osjećaju se dobro i nemaju simptome. Klub je odmah po saznanju postupio odgovorno i prema preporuci kriznog štaba kako bi spriječio daljnje širenje koronavirusa”, rekao nam je Mušija.

Osim zdravstvenih problema, veliki broj zaraženih utjecat će i na pripreme kluba za novu sezonu Premijer lige BiH koja počinje za 20-ak dana.

“Prema uputama nadležnih institucija u Zeničko-Dobojskom Kantonu, svi zaraženi moraju prvo biti 14 dana u izolatoriju, a potom još dvije sedmice u samoizolaciji. To nam stvara veliki problem jer je u toku pripremni period za predstojeću sezonu. Teoretski nećemo biti u mogućnosti igrati najmanje prvo kolo. Zbog toga ćemo tražiti od Nogometnog saveza BiH da nam odgodi prva dva kola sezone zbog novonastalih problema”, poručio je Mušija.

Podsjetimo, Mušija je i prilikom otkazivanja prošle sezone zbog koronavirusa opominjao na probleme koje su upravo zadesile njegov, ali i još neke klubove u Premijer ligi BiH.

Inače, Mladost je u prvom kolu nove sezone Premijer lige BiH trebala gostovati Borcu u Banjoj Luci, a onda u drugom ugostiti Sarajevo.

 

 

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti