Demonstranti pred Vladom Crne Gore pjevali Tompsonove “Čavoglave”: “Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići ce vas naša ruka i u Srbiji”

0

Više stotina građana okupilo se danas ispred zgrade Vlade u Podgorici kako bi iskazali protest povodom najave izmjena Odluke o kriterijima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Oko stotinu građana je ostalo do 17 časova ispred Vlade, zbog čega je blokiran Bulevar Stanka Dragojevića. Okupljeni su vrijeđali predsjednika Skupštine Aleksu Bečića uz povike da je izdao Kosovo.

Protest koji je organizovao Patriotsko-komitski savez (PKSCG) počeo je u 11 sati, a oko 12 se dio razišao.

Policija je okupljene obavijestila da je prijedlog Zakona povučen i da se raziđu, a jedan od okupljenih je preko megafona saopćio “da neće dozvoliti izdaju i da će, ako ih prevare, ući unutra”, prenose Vijesti.

Na snimku sa protesta kod Vlade može se čuti i kako okupljeni pjevaju pjesmu “Bojna Čavoglave” kontroverznog hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona, koji tu numeru na koncertima počinje ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

Okupljeni, njih više stotina, su ranije pokušali da sruše zaštitnu ogradu ispred zgrade Vlade.

Pripadnici Patriotsko-komitskog saveza ranije su u Budvi su višesatno blokirali saobraćaj kod kružnog toka na ulazu u grad.

Grupa građana Tivta i Kotora danas je oko 12 sati svojim automobilima bokirala raskrsnicu – kružni tok Tivat-Kotor-Budva-Krtole u blizini piste aerodroma Tivat, te tim prekinula redovno odvijanje saobraćaja na toj dionici Jadranske magistrale.

Zbog nenajavljene blokade na Jadranskoj magistrali su se stvorile velike kolone automobila iz svih pravaca koji se ukrštaju na kružnom toku kod aerodroma. Policija iz Tivta i Kotora je vozače upućivala na alternativne saobraćajnice preko Trojice, odnosno preko Kavča, ali je uskoro i na ovom drugom putu došlo do zastoja zbog toga što se kolone automobila na uskom kolovozu nisu mogle mimoići sa teškim kamionima angažovanim na nekoliko gradilišta na području Kavča.

Građani koji su već satima blokirani u kolonama u blizini raskrsnice javljaju da protestanti navodno piju alkoholna pića i da je među njima i osoba koja se inače, u Tivtu predstavlja kao svešteno lice Crnogorske pravoslavne crkve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here