Demokratija ili autokratija u Našoj stranci: Forto – jedini kandidat za predsjednika

0
18.11.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Hitna sjednica Vlade Kantona Sarajevo o temi "Migrantska kriza". Premijer Vlade kantona Sarajevo Edin Forto. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Naša stranka održava Kongres danas u Sarajevu, a na njemu će biti izabran novi predsjednik s obzirom na to da je aktuelni Predrag Kojović nedavno iznenada dao ostavku na ovu funkciju.

Kongres počinje u 11:00 sati, a članovi Naše stranke će tek u 15:00 sati znati rezultate glasanja kada će im se obratiti i novi predsjednik Naše stranke. Nakon toga je planirana konferencija za medije.

Jedini kandidat za poziciju predsjednika je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je za preuzimanje stranačke palice dobio više od 20 nominacija. Njega će danas birati 139 delegata iz 27 općinskih, odnosno gradskih odbora.

Forto je inače član Naše stranke od 2009. godine gdje je tokom godina bio politički direktor i potpredsjednik. Kao zastupnik Naše stranke je jedan mandat bio u Skupštini KS, delegat u Domu naroda iz reda ostalih, a aktuelni je premijer Kantona Sarajevo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here