DE NIRO DEVASTIRAO DONALDA TRUMPA: “Taj tip je glup, umišlja da je pametan”

0

Američki glumac Robert De Niro (79) na Filmskom festivalu u Cannesu govorio je o ulozi zlikovca u filmu ‘Killers of the Flower Moon’, a uz to je i kritikovao bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa (76).

De Niro u filmu glumi stočara i ubicu Williama Halea koji se tokom 1920-ih sprijateljio s narodom Osage, a zatim naredio njihovo ubistvo kako bi ukrao njihovu zemlju bogatu naftom.

“Ne razumijem kako ih je mogao izdati. Ipak, nakon ubistva Georgea Floyda postali smo svjesni koliko je rasizam opasan. To je banalnost zla i to je stvar na koju moramo paziti. Svi znamo o kome pričam, neću reći njegovo ime”, izjavio je je De Niro.

Nakon toga, glumac je počeo vrijeđati Donalda Trumpa.

“Taj tip je glup. Umišlja da je pametan. Čak je i Hale bio pametan na mnogo načina”, rekao je.

Lily Gladstone (36), koja glumi članicu plemena Osage, rekla je da su članovi plemena Osage i dalje prisustvovali sprovodu Williama Halea, negirajući njegovu umiješanost u brutalna ubistva članova plemena.

Nakon čega je De Niro je opet krenuo vrijeđati Trumpa.

“To je ista situacija kao s Trumpom. Postoje ljudi koji misle da bi on mogao dobro obavljati posao. Zamislite koliko je to suludo”, izjavio je glumac.

Inače, film ‘Killers of the Flower Moon režirao je Martin Scorsese (80). Scenarij je napisao zajedno s Ericom Rothom (78), a temelji se na istoimenoj knjizi Davida Granna (56) iz 2017. godine, piše 24sata.