Davor Dragičević traži pravdu za Davida i Dženana:”Ako se ne riješi legalno, ja ću uzeti pravdu u svoju ruke, a žrtava će biti previše. Oko za oko, zub za zub”

0

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, postavio je danas šator ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine, gdje će, kako je najavio, ostati sve dok se ne riješi ubistvo njegovog sina, kao i mladića Dženana Memića iz Sarajeva.

“Ubistva Davida i Dženana se moraju konačno riješiti. Ako umiješani u Davidovo ubistvo ostanu na slobodi, u Banjoj Luci ubit će mog brata i njegovu djecu i sve ljude koji nas podržavaju. Zato se ovaj slučaj mora riješiti. Dokazi postoje”, kazao je Dragičević novinarima u Sarajevu.

On je naveo da svi oni koji su umiješani u Davidovo ubistvo ne spavaju godinama.

“Oni ne spavaju već četiri godine. Znaju ko sam ja, znaju moje namjere, znaju sve. Ako se ne riješi legalno, ja ću uzeti pravdu u svoju ruke, a žrtava će biti previše. Oko za oko, zub za zub”, kazao je on.

Iz grupe “Pravda za Davida” ocijenili su da je ovaj dan velika bruka za državu BiH, jer je predmet ubistva Davida Dragičevića već godinu dana u nadležnosti Tužilaštva BiH, ali do sada nije bilo nikavog pomaka.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas u Banjoj Luci.

Njegovi roditelji od samog početka tvrde da su u Davidovo ubistvo umiješani i pojedini pripadnici MUP-a RS-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here