“Daily Mail”: Đoković je idiot godine!

0

Najbolji teniser na ATP listi Novak Đoković okarakteriziran je od strane englekskog “Daily Maila” idiotom! Naime, tiražni britanski list dodijelio je na smiraju godine najboljem svjetskom teniseru nagradu za “covodiota” prema izboru njihovog uredništva.

– Postojalo je nekoliko kandidata za našu najveću nagradu “covidiot godine”. Uostalom, stalno se događalo da sportaši krše pravila o izolaciji zbog koronavirusa, a predvodili su ih engleski nogometaši poput Phila Phodena, Masona Greenwooda, Jacka Grealisha, Lylea Wwalkera i Hudson-Odoija. Ipak, nagrada odlazi u ruke Đokovića. Samo on može lopticom pogoditi sutkinju, zbog toga biti izbačen s US Opena, a da mu uspije da to ne bude ni blizu najkontroverznijeg poteza godine. A to kada je Srbijanac organizirao “Adria Tour” na Balkanu tokom opće izolacije u septembru dospio je na prvo mjesto “covodiot rang-liste”, piše u objašnjenju “Daily Maila”.

– Nije tamo bilo socijalne distance, a uz to su se pojavile snimke zabava na kojima su tenisači uživali u čarima noćnih klubova. Rijetko koga je onda iznenadilo kada je Covid-19 pokosio takmičenje, uključujući Novaka i suprugu mu Jelenu. Srećom, svi su se zaraženi oporavili, a Đoković je zbog cijele situacije ipak osvojio trofej, napominje se u tekstu “Daily Maila”.

– Neviđen skandal, Britanci prostački uvrijedili Đokovića, naslov je koji je osvanuo na “Blicu” nakon napisa “Daily Maila”.

– Britanci pomiču granice, Đoković je kovidiot godine, piše B92, dok “Kurir” donosi naslov:

– Skandal kakav se ne pamti! Britanci stvarno ste pretjerali, Đoković još nije doživio takvo poniženje, prenose SN.