24.02.2024.
HomeSportDa Silva: Sloboda je klub bogate historije i potencijala za razvoj

Da Silva: Sloboda je klub bogate historije i potencijala za razvoj

Brazilac Eduardo Da Silva dovodi se u vezu s preuzimanjem neke od pozicija u Fudbalskom klubu Sloboda Tuzla.

Iz kluba su krajem prošle sedmice potvrdili da je obavljena prva runda pregovora s bivšim igračem Dinama, Arsenala, Shakhtara…, ali ne za koju funkciju?!

Spominje se da bi Brazilac mogao sjesti u predsjedničku fotelju kluba sa Tušnja.

“Da, istina je da sam u pregovorima oko preuzimanja funkcije u tuzlanskoj Slobodi, ali nije istina kako se piše po nekim hrvatskim medijima da sam tu funkciju preuzeo. Pregovori su trenutno u toku i još uvijek nisu dovršeni.”

“Uprava kluba me posjetila u Zagrebu, predstavila svoje trenutno stanje, planove za budućnost i svoju viziju razvoja fudbala u Tuzli – viziju koju s njima dijelim. Nakon toga sam zbog privatnih obaveza morao nazad u Brazil, a komunikacija s klubom je i dalje otvorena. Sloboda je klub bogate historije i potencijala za razvoj”, rekao je Da Silva za Index.hr.

Sloboda trenutno radi bez klupske uprave, te nadležnosti preuzeli su ljudi iz Skupštine kluba koji su razgovarali s bivšim hrvatskim reprezentativcem u Zagrebu, prenosi Faktor.

Da Silva se trenutno bavi skautingom i transferima igrača. Otkrio je da je fokusiran na završavanje UEFA-inog programa CFM (Certificate in Football Management), koji je ključ za sveobuhvatno razumijevanje upravljanja fudbalskim organizacijama i uz koji može preuzeti ulogu predsjednika ili sportskog direktora bilo kojeg fudbalskog kluba na svijetu.

“Kontakt sa Slobodom je prvi konkretan kontakt oko moje visoke uloge u nekom fudbalskom klubu, kojeg sam uspostavio uz posredništvo prijatelja i kolege Diega da Silve iz DSVsoccer agencije”, rekao je.

Na pitanje zašto ga zanima takav angažman, Da Silva je odgovorio:

“Interesira me ovakav angažman jer vjerujem da imam iskustvo i znanje koje može doprinijeti razvoju kluba.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti