14.07.2024.
HomeNovostiVučić je u ratu prijetio ubistvom stotinu muslimana za jednog srbina, a...

Vučić je u ratu prijetio ubistvom stotinu muslimana za jednog srbina, a danas Bošnjake zove braćom i citira ajet iz Kur’ana (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u Novom Pazaru na otvaranju rekonstruirane ceste od Novog Pazara do Tutina u dužini od 20,5 kilometara.

Tom prilikom Vučić se sreo sa pripadnicima političkog i vjerskog života Sandžaka, između ostalih sa predsjednikom Stranke pravde i pomirenja Usamom Zukorlićem.

U govoru nakon ceremonije otvaranja rekonstruisane ceste Vučić je, između ostalog, citirao ajet iz Kur’ana.

“Ja sam izabrao suru El-Bekare u kojoj stoji ajet: ‘O vjernici živite svi u miru i ne idite stopama šejtanovim on vam je zaista otvoreni neprijatelj'”, kazao je Vučić.

Podsjećamo, Vučić je kazao danas i kako želi više Bošnjaka u vladi i drugim državnim institucijama u toj zemlji čak i više nego što to Bošnjacima proporcionalno pripada.

“Kako bi vi vidjeli da mi Bošnjake doživljavamo kao sestre i braću, a ne kao neko strano tijelo protiv kojeg se moramo boriti”, kazao je Vučić.

Po0dsjećamo na Vučićeve prijetnje izrečene 1995. godine u vrijeme agresije na BiH, o ubistvu stotinu muslimana za jednog srbina.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti