25.07.2024.
HomeNovostiDa li vam je hibridni rat stigao kroz mrak: Stoji li Rusija...

Da li vam je hibridni rat stigao kroz mrak: Stoji li Rusija iza nedavnog nestanka struje na Balkanu

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, na društvenoj mreži X je danas napisao objavu koja se tiče nedavnog nestanka električne energije u nekoliko zemalja na Balkanu.

– Moskva godinama vodi hibridne ratove protiv NATO zemalja. Sve vodi moćnik iz GRU-a Andrei Averyanov koji je nadgledao pokušaj državnog udara u Crnoj Gori i pokušaje destabiliziranja Moldove i Sj. Makedonije.

Vodi se istraga oko toga stoji li Rusija iza nedavnog nestanka električne energije u nekoliko zemalja na jugu Europe, članica NATO saveza ili potencijalnih kandidata, od Grčke do sjevera Hrvatske, uključujući BiH, kada je stvorena pomutnja usred turističke sezone, napisao je Puljić.

Podsjetimo, 21. juna ove godine došlo je do raspada elektroenergetske mreže koji je zahvatio BiH, dio Hrvatske, ali i Crnu Goru i Albaniju. Nekih konkretnih informacija o tome što se dogodilo još nema, a službena informacija iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) kaže da je došlo do ispada na crnogorskoj elektrodistribucijskoj mreži.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti