Da li su prijetnje čovjeka pod maskom koji se predstavlja kao član grupe Anonymous realne: “Srbijo, vi ste naša sljedeća meta”

0

Dojave o bombama ne prestaju. Samo u toku jučerašnjeg dana prijetnje o postavljenim bombama poslano je na adrese više od 90 osnovnih i srednjih škola. I danas je stigla dojava o navodno postavljenoj bombi u tržnom centru u Rajićevoj u centru Beograda.

Da je cijela stvar otišla predaleko govori i prijeteći sadržaj u okviru snimka koji se pojavio nedavno na Twitteru, a koji je okačio korisnik koji se predstavlja kao, navodno jedan od pripadnika poznate hakerske grupe Anonymous.

“Zdravo, Srbijo. Vi aktivno podržavate Rusiju u njihovim krvavim i terorističkim akcijama prema Ukrajini. Nije vas briga za ljudske žrtve i jadnu ukrajinsku djecu i zato ste vi naša sljedeća meta. Želim da vam postavim pitanje: Da li ste stvarno toliko glupi ili ne? Ali to nije važno u ovom trenutku, samo očekujte našu osvetu zbog svoje zasljepljenosti i gluposti. Mi smo Anonymous, ne zaboravljamo i ne opraštamo. Očekujte nas”, čuje se na snimku, prenosi Srbija Danas.

Serbia, we have one important message for you… pic.twitter.com/EMQrrCXILj

— Unknown (@Unknown92007291) May 13, 2022

Podsjetimo, danima se građani kako Beograda tako i gradova u Srbiji maltretiraju lažnim dojavama o podmetnutim bombama u tržnim centrima, avionima, zoo vrtu, školama, na mostovima…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here