Da li je i ovom harmonikašu-ublehašu Dodik lijepio novčanice po čelu: Tegeltija svira o ostavci

0

Predsjednik Visokog sudskog tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija rekao je Srni da će, najvjerovatnije, u četvrtak, 10. decembra, na konferenciji za novinare objaviti i obrazložiti odluku u vezi sa zahtjevima da podnese ostavku na funkciju predsjedavajućeg Vijeća.
Tegeltija nije želio da komentariše atmosferu koja ovih dana u BiH obiluje brojnim reagovanjima domaćih i međunarodnih zvaničnika, ali i javnosti u vezi sa aktuelnom situaciom u VSTV-u i pravosuđu BiH, uopće.

Odbio je da govori i o određenim medijskim napisima da je na pojedine članove VSTS-a vršen “pritisak sa strane” da glasaju protiv predsjedavajućeg ove pravosudne institucije.

Tegeltija je u petak na svom Twitter nalogu napisao da će sljedeće sedmice u Banjoj Luci biti održana konferencija za novinare na kojoj će javnosti saopćiti svoje odluke i njihove razloge.

Na posljednjoj sjednici VSTV-a donesena su tri zaključka, od kojih se jednim predsjednik VSTV-a poziva da razmotri mogućnost podnošenja ostavke s obzirom na to da je “usljed svih okolnosti narušeno partnerstvo između Vijeća i njegovih strateških međunarodnih partnera, što znatno otežava rad VSTV-a i započetih projekata”.

Tegeltija je nakon sjednice rekao novinarima da je i sam podržao taj zaključak.