Crnogorci ne daju Srbima Cetinje: “Što ste na nas digli hajku, četničku vam j..em majkiu”

0
CETINJE, Crna Gora - 22. avgust 2021: Sa skupa, na kome se okupilo više hiljada građana je poručeno, da Cetinju nije mjesto za ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavke crkve (SPC) Joanikija, koje je najavljeno za 5. septembar ( Miloš Vujović - Anadolu Agency )

Upravu policije Crne Gore očekuje najveći bezbjednosni rizik u novijoj crnogorskoj historiji, gdje će najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika službe i veliki broj starješina i pripadnika kriminalističke policije, pokušati da onemogući incidente zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru 5. septembra.

No, kako javlja reporterka O Kanala na Cetinju se upravo dogodio incident.  Naime, na Dvorskom trg došlo je do pokušaja proboja građana sa policijom koja je raspoređena na ulicama grada.

Građani skandiraju “Izdaja, izdaja” i upućuju psovke, kao što se na snimku može čuti.

-Pi*** jedne, četničku vam j**** majku, što ste nama digli hajku, Dritane pederu,… samo su neke od uvreda koje su građani uputili tokom sukoba.

Operativni štab UP napravio je plan obezbjeđenja s najmanje tri moguća scenarija kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbjednost učesnika vjerskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, javljaju crnogorski mediji.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost izdalo je jučer smjernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora da, kako su saopštili nakon sjednice, pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite prava i sloboda.

Najviši državni zvaničnici premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović ponovo su pozvali na smirivanje i podsjetili da predstavnici bivše vlasti podižu tenzije jer se boje krivične odgovornosti za nezakonitosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here