19.05.2024.
HomeSportCrnogorac: Podmlađena ekipa Slobode želi opstati u Premijer ligi BiH

Crnogorac: Podmlađena ekipa Slobode želi opstati u Premijer ligi BiH

Šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac kazao je na današnjoj konferenciji za medije da je ekipa spremna za predstojeću utakmicu protiv ekipe koja se nalazi u istoj poziciji kao i Sloboda jer se bore za opstanak u Premijer ligi BiH.

“Pripreme su sada iza nas i mogu reći da smo sve odradili onako kako smo i planirali. Veliki broj treninga je odrađen, ekipu smo podigli na veći fizički nivo. Svi su dobro reagoavali na naše zadatke, a izmijenjena i podmlađena postava odgovorila je na kontrolnim utakmicama”, kazao je Crnogorac.

Kako je istaknuo, cij kluba s Tušnja je opstanak u Premijer ligi.

“Neće biti lako, ali idemo od utakmice do utamice. Za prvu utamicu smo spremni i jedva čekamo da ona krene”, naglasio je Crnogorac.

U utakmici protiv Mladosti iz Doboj Kaknja strateg Tuzlaka neće moći računati na četiri igrača, odnosno Almira Bekića zbog povrede, Amara Beganovića zbog suspenzije koja traje još jedno kolo, Emira Jusića koji se vratio u trenažni proces i Armina Hodžića koji je također povrijeđen.

Nogometaš Amer Bekić u nedjelju će izaći na tuzlanski teren, a kako je danas kazao, cjelokupna ekipa svjesna je u kakvoj se trenutno situaciji nalazi vezano za bodovni saldo.

“Dobro smo radili i trenirali. Tri boda iz utakmice u nedjelju nam može mnogo pomoći. Svi igrači koji budu na terenu će dati maksimum. Očekujem pune tribine i podršku kako bismo izgurali do kraja i mislim da Sloboda neće ispasti iz lige jer to klub, grad, igrači i navijači ne zaslužuju. Svaku utakmicu ćemo igrati kao da je finale i sve ćemo davati za tri boda”, poručio je Bekić.

Susret između Slobode i Mladosti iz Doboj Kaknja na rasporedu je u nedjelju od 14:30 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti