21.06.2024.
HomeNovostiCrni Crnjac crno crni: Novinar BHRT-a Ivan Crnjac pozvao Hrvatsku na prijetnje...

Crni Crnjac crno crni: Novinar BHRT-a Ivan Crnjac pozvao Hrvatsku na prijetnje Bošnjacima i BiH!

Novinar i uposlenik BHRT-a Ivan Crnjac, nezadovoljan tokom pregovora o izmjenama Izbornog zakona koji se vode u Neumu, iskalio je svoj bijes na društvenoj mreži Twitter.

Crnjac je naime pozvao Republiku Hrvatsku na prijetnje Bošnjacima. Prvo je sugerirao da se Bošnjacima koji imaju putovnice Republike Hrvatske oduzmu iste, zatim dodao:

-To trebaju radit gorljivo. I prijetit bošnjačkim vlastima. Nećete u EU dok nam ne riješite Izborni zakon. A mogli bi vam uvesti i vize malo jer zajebavate državljane članice EU i NATO saveza. Al jok. Oni će se baviti Dodikom – zaključio je Crnjac.

Sličnu prijetnju jučer je uputio i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman koji je istakao da bez izmjena Izbornog zakona (naravno po volji HDZ-a) nema ni članstva BiH u EU.

Da apsurd bude veći upravo provođenje zahtjeva HDZ-a koji su u suprotnosti sa presudama Evropskog suda za ljudska prava udaljava Bosnu i Hercegovinu od Evropske unije.

To ipak ne sprječava ni hrvatskog ministra vanjskih poslova da prijeti iz prazne puške kao ni novinare koji plediraju na prijetnje, da iste javno iskazuju, misleći da će time poboljšati pregovaračku poziciju Dragana Čovića, prenosi Patria.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti