13.07.2024.
HomeNovostiČetnici opet prizvaju genocid: Rajko Vasić i Milan Tegeltija prijete, kao nekada...

Četnici opet prizvaju genocid: Rajko Vasić i Milan Tegeltija prijete, kao nekada Karadžić i Mladić

Za razliku od Srđana Puhala i/ili Dragana Bursaća, koji su juče sa velikim poštovanjem prema dvodecenijskoj borbi Fate Orlović reagovali na rušenje, tačnije uklanjanje pravoslavne crkve iz dvorišta njene kuće u Konjević Polju, iz Republike Srpske stigle su i prve prijetnje zbog ovog čina, pa i pozivi na novi rat.

Tajko je bivši generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić, poznat po svojim radikalnim i provokativnim stavovima na društvenim mrežama, objavio na svom Twitter profilu fotografiju rušenja crkve i zaprijetio:

– U budućem ratu će zbog ovoga mnogo nedužnih života da ode!

Prije toga je napisao i da će “u kolektivnoj svijesti ostati samo slike rušenja crkve, nikakve druge činjenice”, kao i još nekoliko komentara.

Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, a sada pravni savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika, je negativno reagovao na jučerašnji događaj u Konjević Polju te na Twitteru prokomentarisao:

– Srbi lakše praštaju pokolje nego bogomolje. To što je zakonito, to baš ništa neće značiti, ova slika ostaće u kolektivnom pamćenju naroda i nema te presude i prava koje će je moći opravdati. A sad vi koji aplaudirate, nastavite da se radujete onom što je danas iznova posijano.

Nakon negativnih reakcija koje dobio na svoj tvit, Tegeltija je potom pojasnio:

– Ništa vi koji govorite zakonitosti, privatnoj imovini ili rušenju džamija za vrijeme rata (što takodje osuđujem) niste shvatili. Ja govorim o neizbježnim dugoročnim IMPLIKACIJAMA današnje slike rušenja crkve, a to nije nešto čemu bi se iko normalan trebao radovati i likovati.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti