26.02.2024.
HomeNovostiČetiri žrtve koronavirusa u Banja Luci, devet novozarženih u RS

Četiri žrtve koronavirusa u Banja Luci, devet novozarženih u RS

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa testirano su 272 uzoraka, od čega je prisustvo virusa korona potvrđeno kod devet osoba, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Riječ je četiri muškaraca i pet žena.

U protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminule su dvije žene i dva muškarca kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa.Šeranić je potvrdio i da su četiri lica, koja su bila zaražena, preminula, te je njihovim porodicama izrazio saučešće.

Riječ je o sedamdestosmogodišnjoj pacijentici iz Oštre Luke, koja je imala više udruženih oboljenja. U Klinici za infektivne bolesti liječena je od 21.4.2020. godine

Druga preminula je sedamdesetčetvorogodišnja pacijentica iz Banjaluke koja je imala više udruženih oboljenja. U Klinici za infektivne bolesti liječena je od 27.4.2020. godine.

Treći preminuli je šezdesetsedmogodišnji pacijent iz Banjaluke koji je imao više udruženih oboljenja. U Klinici za infektivne bolesti liječen je od 23.4.2020. godine.

Četvrti preminuli je četrdestšestogodišnji pacijent iz Banjaluke koji je imao udruženo oboljenje. U Odjeljenju intenzivne njege “Covid 19” je liječen je od 21.4.2020.godine.

Kada je riječ o novozaraženim, virus je potvrđen kod doktora u Doboju i medicinske sestre u UKC Republike Srpske, koji su imali kontakte sa zaražnim osobama.

„Do sada je u Republici Srpskoj registrovano 900 slučajeva virusa korona, a 41 osoba je umrla“, istakao je Šeranić.

Dodao je da se u Srpskoj od virusa korona oporavila 381 osoba.

„Preko 14.000 testiranja urađeno je u RS. Na UKC-u se liječi 150 osoba, od kojih su 49 sa težom kliničkom slikom“, rekao je Šeranić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti