23.07.2024.
HomeNovostiČeski turisti u Hrvatskoj zaraženi koronom, saznali to tek na povratku kući

Česki turisti u Hrvatskoj zaraženi koronom, saznali to tek na povratku kući

Na koronu je pozitivno devet čeških državljana koji su bili na odmoru u inozemstvu.

U prvih 11 dana jula Česi su u svoju zemlju uvezli koronavirus iz šest zemalja. Na koronu je pozitivno devet čeških državljana koji su bili na odmoru u inozemstvu, a od toga je troje zaraženo u Slovačkoj, dvoje u Švedskoj te po jedan u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Mađarskoj i Srbiji, javlja Jutarnji list.

Ladislav Dušek, direktor Instituta za zdravstvene podatke i statistiku, kaže da se zasad radi o pojedinačnim slučajevima koji su beznačajni, no u budućnosti postoji opasnost od izbijanja žarišta zaraze nakon povratka turista iz inozemstva, piše češki portal iDNES.cz.

Za razliku od podataka koje je objavio Institut za zdravstvene podatke i statistiku, češki ministar zdravstva Adam Vojtěch izjavio je tijekom vikenda da su dvije osobe donijele bolest iz Hrvatske.

Ministar je također istaknuo Bugarsku i Grčku kao rizične zemlje.

U Hrvatskoj i Bugarskoj broj zaraženih posljednjih se dana povećava, a Češka prati tamošnju situaciju i dalje ih smatra zemljama niskog rizika. Od zemalja članica EU, samo Švedska ostaje u kategoriji s visokim rizikom od zaraze. Nakon povratka iz Crne Gore i Srbije, Česi moraju od danas obaviti brzi test ili ući u dvotjednu karantenu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti