15.04.2024.
HomeNovostiČeka li Hrvatsku vruće političko proljeće?

Čeka li Hrvatsku vruće političko proljeće?

Zoran Milanović je sa više od 100 hiljada glasova razlike pobijedio Kolindu Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj.

Budimo jedinstveni u različitosti, jedna mala, ali moćna i žilava nacija, i tako malo pomalo, stalno i neprestano da idemo prema boljim rezultatima i većem zadovoljstvu ljudi koji žive u Hrvatskoj, istakao je Milanović te dodao da nikada nije davao nerealna obećanja.

“Od mene nećete čuti sladunjave priče o zajedništvu, ali insistiraću da nikoga bez potrebe ili namjerno ne povrijedim, da budem uho i glava za svakoga, da vodimo dijalog svjesni da nas ima različitih”, kazao je Milanović.

Onakav kakav sam bio u kampanji, biću i kao predsjednik, govoriću, pitati, sugerirati, davati prijedloge i nadam se da neću iznevjeriti povjerenje koje ste mi dali. To je veliko obećanje, jer ovo četiri miliona što nas ima traži svoje mjesto pod suncem, mjesto u Evropi koja je i dalje najljepši kontinent za život, a mi smo dio tog kontinenta, poručio je Milanović. Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je nakon čestitke Milanoviću pozvala građane da se ne dijele ideološki.

“Nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti i da ćemo konačno početi stvarati modernu, tolerantnu, uključivu Hrvatsku, u kojoj nema vrijeđanja i laži. To je ono što moramo njegovati, jednako kao i brinuti o Hrvatima u BiH kao jednakopravnom konstitutivnom narodu i svim iseljenicima u cijelom svijetu”, rekla je sada već bivša prdsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je uz čestitke Milanoviću kazao i da će s njim sarađivati u skladu s ustavnim ovlaštenjima i zakonskim odredbama, ocijenivši da će to biti tvrda kohabitacija. Na upit o kritikama pojedinih stranačkih kolega zbog poraza kandidatkinje HDZ, Plenković je rekao da će prvo analizirati izborne rezultate.

“Naši članovi će odlučiti ko će stranku voditi bolje”, kazao je Plenković.

Naime, hrvatski mediji u analizama najavljuju vruće političko proljeće u HDZ-u jer se potkraj godine održavaju parlamentarni izbori.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti