Čeda Jovanović: Dodik ima fizionomiju medvjeda sa Grmeča, a kao Putinova pudlica prijeti i kiti njegove ministre ukradenim stvarima

0

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije boravio je u Mostaru sa predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem te je podržao Koaliciju za Mostar unutar koje Demokratska fronta nastupa na lokalnim izborima u ovom gradu.

Iako je fokus njegove posjete bio na predstojećim lokalnim izborima, Jovanović je komentarisao i dešavanja u vezi posjete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova. O odluci Džeferovića i Komšića da se ne sastanu sa ministrom Lavrovom u Sarajevu, Jovanović je kazao:

-BiH je užasno podijeljena i raspolućena država, mnogo manja od Rusije ali u BiH postoji svijest i ljudi koji imaju lično dostojanstvo i dignitet i koji poštuju obavezu koja proizilazi iz zakletve koju su izgovorili kada su stupali na dužnost u zgradi Predsjedništva. Dva člana predsjedništva nisu uvrijedili Lavrova, nego su zaštitili od uvrede zemlju i narod koji predstavljaju. Ne isključujem mogućnost da Dodik opet promjeni svoju politiku, narod u RS je talac tog nenormalnog njegovog odnosa. Od sebe je napravio Putinovu pudlicu koja ukradenim stvarima kiti njegove ministre. Dodik ima fizionomiju medvjeda sa Grmeča a ponaša se kao pudlica i prijeti onima koji su slabiji od njega, kazao je Jovanović tokom gostovanja u dnevniku FTV.