23.02.2024.
HomeNovostiČapljina: Pronađena plantaža kanabisa,uhapšene dvije osobe

Čapljina: Pronađena plantaža kanabisa,uhapšene dvije osobe

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog, jučer su izveli operativno-taktičku akciju „Clyde“ na području općine Čapljina, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini policijski službenici Federalne uprave policije su lišili slobode lica inicijala N.R. (1980) i M.P. (1995) iz Čapljine. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju pomenuta lica koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.). Pronađena je i određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te puška, novac, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Navedena lica se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakovala, te je dalje distribuirala.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćili su iz FUP-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti