21.07.2024.
HomeNovostiČanak: Sam naziv Republika Srpska je falsifikat, Dodika stiže sudbina Putina

Čanak: Sam naziv Republika Srpska je falsifikat, Dodika stiže sudbina Putina

Nekadašnji predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je danas za N1 komentarisao aktuelne političke odnose u regionu nakon održavanja Svesrpskog sabora u Beogradu. Čanak je kazao da to nije bio nikakav “sabor” nego skup istomišljenika.

– To nije bio nikakav svesrpski sabor, nego skup istomišljenika koji su došli da još jednom ponove ono što smo znali od ranije. Tu ne vidim nikakvu novotariju. Poslije toliko galama i najave se napravi skup koji je manji od koncerta Rammsteina u Beogradu i to nije vrijedno pažnje”, kazao je Čanak.

– To je sve mazanje očiju da ne gledaju gdje su pare i gdje se krade. Već sam naziv Republika Srpska je falsifikat. To nije Republika niti je Srpska, nego entitet definisan u Ustavu BiH. To su potpuno mazanje očiju i da nije bilo užasa kroz koji je BiH prošla, genocida i svega, to ne bi bilo vrijedno spominjanja, dodao je Nenad Čanak.

Ističe da Milorada Dodika počinje stizati sudbina Vladimira Putina.

– Dodika polako počinje da stiže sudbina Putina, koji je otišao kod Kim Jong Una, posljednjeg državnika s kojim se može da sretne. Sjeverna Koreja ima dohodak po glavi stanovnika 32 puta manji nego Južna. Sjeverna Koreja se druži sa Rusijom, a Južna sa SAD-om.

Rusija pokušava držati ključeve rata u BiH, dodao je Čanak.

– Rusija pokušava da drži u rukama ključeve rata u BiH i da njima zvecka i plaši međunarodnu zajednicu, da će “zapalit” Balkna. Dodik radi protivno interesima svih građana BiH, na prvom mjestu građana BiH ali i građana Srbije. To je štetočina opšte prakse, ovi zadaci koje ispunjava će mu se kad tad obiti o glavu.

Čanak je ponašanje Dodika uporedio sa Mirom Marković.

– Vučić dosta dobro pliva, jer uspijeva dajući na kašićicu Zapadu ono što traže od njega za Kosovo, postiže da ne reaguju burno i da ga Zapad samelje za par mjeseci. Dodik je svoj uspjeh potpuno vezao za Putina i rat u Ukrajini. Prvo bježanje u Beograd, zatim u St. Petersburg, to će vam biti politički kraj. I Mira Marković je pobjegla u Rusiju poslije petog oktobra. Dodik je svojim štetočinstvom zaslužio da objasni građanima BiH zašto im je priuštio godine problema i umjesto da sada budu u EU, građani tabore optereći događajima od prije 30 godina.

Na odluku donesenu danas u NSRS, Čanak je kazao:

– Kakve veze imaju Nemanjići s Dodikom? Kakve tačno veze imaju Bog i pravda u RS? Ni Boga ni pravde tamo. To je samo da bi se dizale tenzije, da ljudi misleći o tome ne razmišljaju gdje su pare, gdje je evropska perspektiva, zašto smo došli u poziciju da ovako živimo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti