21.07.2024.
HomeNovostiČanak otkriva: Situacija između Beograda i Prištine je čista prevara!

Čanak otkriva: Situacija između Beograda i Prištine je čista prevara!

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govoreći o posljednjim dešavanjima u regionu, izjavio je da je jasno da je trenutna situacija između Beograda i Prištine čista prevara.

– Viđao sam da budu ratovi oko teritorije, oko vjere, ovakvi, onakvi, ali da budu ratovi oko registarskih tablica – to nisam nikad vidio. I upravo zbog toga mislim da je to čista prevara kojom se zamajava javnost da bi se prikrile neke druge stvari. Mislim da nema nikakave šanse da dođe do bilo kakvog oružanog konflikta ili bilo čega takvog, osim ako ga ne izazovu pojedinci. Ali među državama nema šanse da dođe do bilo kakve tuče, sukoba ili rata. Rat je skupa igračka. Ovoga trenutka glavna je stvar da se zaštite interesi kriminalne grupacije na sjeveru Kosova, da se napravi priča o tenziji da se skrene pažnja građana Srbije od poskupljenja u Srbiji, da se napravi od toga drama kojom će se skloniti sa fokusa građana sve ono što nas čeka na jesen – kazao je Čanak za FTV.

Ističe da Srbija nema nikakve bratske odnose sa Rusijom.

– Rusija je jednostavno nametnula Srbiji priču o nekakvim bratskim odnosima. Rusija se trudi da Srbiju uvuče u svoj konflikt, u svoj problem gdje današnja Rusija nije nikakva država. Ona je pakrtično jedan set interesa raznih interesnih grupa. Tu države nema. Ukrajina ovog trenutka brani evropske vrijednosti. Imamo užasnu situaciju i ona se može završiti samo na jedan način – pobjedom Ukrajine, EU i evropskih vrijednosti ili pobjedom Rusije, a to bi značilo poraz svega za šta su naši preci ginuli u Prvom svjetskom ratu.”

O posjeti Vulina Moskvi Čanak kaže da je Vulin najobičniji pajac.

– On služi tome da bude nasađen na kojekakve službe, ideje, itd. On lično nema nikakvo svoje mišljenje. Njegova posjeta Lavrovu je igrokaz koji treba da služi tome da se Vulin prikaže kao neko ko treba da dovede u pitanje sve one koji gledaju tu posjetu, kao zašto se to desilo. Aleksandar Vulin onog trenutka kad ne bude imao funkciju neće postojati. On je uzorak bez vrijednosti. On je otišao da traži podršku za učešće u budućoj vladi.”

Naglašava da u evropskim integracijama takvi sastanci odmažu.

– Srbija nikada ništa pametno, korisno i produktivno nije vidjela od Rusije. Nikada – poručio je.

Čanak ističe da je Dritan Abazović najveće zlo koje se desilo Crnoj Gori u posljednjih mnogo godina.

– Uradio je jednu nedopustivu stvar – on je kroz tzv. Temeljni ugovor sa SPC-om napravio od svih sakralnih objekata koji su bili prije Prvog svjetskog rata sakralni objekti crnogorske pravoslavne crkve napravio vlasništvom SPC-a, napravio je mrežu sigurnih kuća za rusku agenturu. On je izdao svoju zemlju. On je prodao njenu sadašnjost i budućnost, ali i prošlost i tradiciju Crne Gore. Dritan Abazović je izdajnik kakvog Crna Gora nikad u svojoj historiji nije imala. Pad njegove Vlade je pobjeda nad masakrom nad Crnom Gorom kao državom – smatra Čanak.

“Ovaj region ne ide nigdje, ostaje tu gdje je, ali šta će biti na njegovoj teritoriji zavisi od onoga da li ćemo mi kao ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost javnog djelatništva ići ka civilizovanoj Evropi ili ćemo popustiti i pristati da budemo nepotopivi nosač aviona za ruske imperijalne ciljeve da bi mogli da budemo kusur kojim će se Rusija potkusurivati sa ostatkom svijeta”, zaključio je Čanak za federalnu televiziju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti