15.04.2024.
HomeNovostiČampara otkriva strogo čuvanu stranačku tajnu: "Denis Zvizdić odustao od kandidature zbog...

Čampara otkriva strogo čuvanu stranačku tajnu: “Denis Zvizdić odustao od kandidature zbog Sebije Izetbegović…”

Denis Zvizdić odustao je od kandidature za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda iako je imao najviše nominacija. Potvrdio je ovo za N1 Aljoša Čampara, koji je kazao da je Zvizdić odustao zbog kandidature Sebije Izetbegović.

“Da. Zbog toga je odustao. On je to javno i rekao, ja mislim”, kazao je Čampara u “Pressingu” na N1.

“Mislim da bi Zvizdić bio jako dobar, šteta što nije bio kandidat. To je teren tražio, imao je preko 95 posto kandidatura. Puno manje je imala Sebija Izetbegović”, rekao je Čampara.

“Mene je frapiralo da žena od predsjednika ulazi u kandidaturu nakon supruga”, rekao je Čampara za N1.

Čampara je kazao i to da je onda i istina da Šefik Džaferović “čuva fotelju” Bakiru Izetbegoviću u Predsjedništvu BiH ako se Bakir Izetbegović ponovo kandiduje.

O Denisu Zvizdiću je rekao da dijeli njegove stavove.

“On je potpredsjednik SDA, ima veliki kredibilitet. Kako će se on ponašati – ne bih o tome. Ja sam individua za sebe”, rekao je Čampara.

Mnogo se spominje i takozvani gatački klan unutar SDA. Čampara je kazao da su, izgleda, u tom klanu samo Zvizdić i on.

“Mislim da nema trećeg. Ali, to su maliciozne i zlurade, zlobne ideje. Spominje se da smo rođaci, jesmo. Ne spominju se Adil i Ismet Osmanović, braća. Ima i vogošćanski klan. Asim Sarajlić, Sedin Kahriman, Kenan Alikadić, Senad Hasanspahić, Kenela Zuko…”

“Rogatički, teslićki… iz svakog grada se može pričati. Kada nekome treba, onda postoji samo ‘gatački klan'”, rekao je Čampara.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti