05.03.2024.
HomeNovostiČampara: Bake je malo nervozan, od stranke se pravi društvo jednog lica,...

Čampara: Bake je malo nervozan, od stranke se pravi društvo jednog lica, ili dva lica…

Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini KS, federalni ministar policije i donedavni član SDA, govorio je danas za “Avaz” o otvorenom sukobu između Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića, ali i izbornom debaklu ove stranke, prijetnjama koje su upućuju pojedinim članovima stranke koji ne misle onako kako misli vrh i pojedinci.

Govoreći o istupu Izetbegovića, koji se “obrušio” na Zvizdića zbog izjava koje je dao medijima, Čampara kaže da je očigledno da je u Izetbegovićevom nastupu bilo određenih djelova nervoze.

– Nisam navikao na onakav vidi komuniciranja ali rezultati koje je SDA doživjela u KS, ali i u cijeloj državi su razumljivi i i evidentan su razlog te nervoze. Naravno, mi smo ranije upozoravali šta će se desiiti, ali vrh SDA, tačnije pojedinci nisu htjeli da pogledaju istini u oči. Govorili smo da se dovode ljudi koji samo klimaju glavom, koji su neobrazovani, i koji ne mogu odgovoriti zadatku. Mnoge afere su se također gurale pod tepih i ne može se reći da nisu dobro iskomunicirane. To su sve stvari koje su dovele do brutalnog izbornog rezultata – kaže Čampara.

On tvrdi da je SDA nije doživjela poraz samo u KS, kako se to navodi, nego u cijelo državi, od Travnika, Zenice, Tuzle, Goražda…

– Ako se i dalje nastave stvari gurati pod tepih, da se neke stvari u SDA, ali i općenito, ne mogu otvoreno govoriti, mislim da odlazimo u jedan totalitarni sistem gdje je sve privatizirano. Ovdje se od stranke pravi društvo jednog ili dva lica, tako da su to te negativnosti.Osim toga, veliko je nezadovoljstvo u SDA. Te prijetnje koje se upućuju Zvizdiću, i ja sam to doživljavao i prošao. No one su znak slabosti, a ne znak mudrosti. Niko se više nikoga ne boji, prošla su ta vremena- kaže Čampara.

Na pitanje može li se desiti neka vrsta revanšizma prema Zvizdiću, Čampara kaže da je Adil Osmanović danas za “Avaz” potvrdio da je o ovim stvarima bilo govora na Kolegiju i da je Zvizdić na kolegiju govorio o tome.

– Zvizdića samo Kongres može sankcionirati. On je izabran između 20 kandidata za potpredsjednik, a Bakir Izetbegović aklamacijom za predsjednika i nije imao protukandidata, a obojicu je izabrao Kongres – kaže Čampara.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti