Čak se i Novalić izruguje Konakoviću: “Konaković je studirao, ako jeste, fizičku kulturu i sport, tamo se uči kolut naprijed, kolut nazad, preskakanje štrika…”

0

Dom naroda FBiH je nakon na momente burne rasprave jučer je usvojio Prijedlog budžeta koji iznosi rekordnih 5,6 milijardi KM.

Na sjednici je Elmedin Dino Konaković (NiP), iznio teške optužbe na račun premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor. Novalić se, nakon usvajanja budžeta obratio zastupnicima i replicirao Konakoviću, služeći se omalovažavanjem ma primitivan način:

– Prije ovog ja sam radio 33 godine u privredi, zaposlio sam preko 1.550 ljudi. I moram vam priznati da sam za vrijeme studiranja i mnogih korporativnih međunarodnih obuka dobro naučio matematičke formule i matrice. I znam dobro računati i nikad se nisam preračunao. Koliko znam, kolega Konaković je studirao, ako jeste, fizičku kulturu i sport. Tamo se uči kolut naprijed, kolut nazad, preskakanje štrika, ali ovo sigurno ne. Iz njegove diskusije se vidi da je sve ovo za njega i viša ekonomija i viša matematika. A na Wikipediji iz koje on uči ovo ne stoji i ne piše, rekao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here