17.06.2024.
HomeNovostiBuran kraj sjednice: Dodik prišao Vukanoviću, poslanik tvrdi da mu je psovao

Buran kraj sjednice: Dodik prišao Vukanoviću, poslanik tvrdi da mu je psovao

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je tokom jučerašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske izjavio da vlasti u ovom bh. entitetu prisluškuju opozicione političare, na kraju same sjednice prišao je jednom o članova opozicije Nebojši Vukanoviću.

Tačno u trenutku kad Dodik prilazi Vukanoviću, prenos uživo je prekinut čime je cjelodnevno zasjedanje završeno. Opozicioni zastupnik tvrdi da mu je lider SNSD-a psovao nakon što mu je prišao.

 Kako je kazao, “vladajuća oligarhija je doživjela potpuni debakl” na sjednici.

“Dok se ovo zlo ne skine s vlasti, mora se izdržati”, naveo je Vukanović.

Podsjetimo, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik objelodanio je sinoć na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS da se opozicija u RS prisluškuje.

Obraćajući se poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću, Dodik je kazao kako neće biti zajednički kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke, jer ga SDS ne podržava, a da je on “to slušao”.

Nakon negodovanja i burnih reakcija opozicionara, Dodik je, obraćajući se poslanicima SDS-a Nebojši Vukanoviću i PDP-a Drašku Stanivukoviću, upitao:

“Je li tačno ono da ti duguje pare…”

“Evo pitaj ove iz SDS-a, ja im slušam telefone, pa znam. Imam pravo da slušam. Kada budeš predsjednik i ti ćeš imati.(..) Ovaj što laje, to nema nigdje na svijetu. Čovjek se ne skida s telefona, sve najgore govori za Stanivukovića. Hoćeš da vam donesem snimke šta govori. Obećao ti je neke pare, pa ti nije dao”, rekao je Dodik.

“Je li Lukač, je li tako ono što ti meni dostavljaš. Nema kako te ne blati. Nema vlasti koja ne sluša opoziju. Tako i mi. Žali se Transparencyju i svome babi, tati. Kome hoćeš. Ima pravo da slušam. Vi ste jedna nemoć, sterilna grupacija koja nema veze sa javnim, nacionalnim i državnim interesom. Ovdje paradirate, misleći da ćete nešto dobiti. A nećete dobiti. Izabrali ste najgoru moguću metodu”, rekao je Dodik u obraćanju.

Bosanskohercegovačka javnost ove je Dodikove riječi shvatila kao indirektno potvrđivanje da se prisluškuje komunikacija pojedinih funkcionera opozicije u RS-u.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti