05.03.2024.
HomeNovostiBritanski analitičar grčkog porijekla: "Srbi, ne bojte se Vučića, on je marioneta...

Britanski analitičar grčkog porijekla: “Srbi, ne bojte se Vučića, on je marioneta i odbojni glupan, nije vaš vođa – vaši (kolonijalni) lideri su u Washingtonu, Londonu i Bruxellesu”

Marcus Papadopoulos, osnivač i urednik dvomjesečnog časopisa “Politics First”, poznat je po svom direktnom pristupu političkim problemima.

– Srbi, nema razloga da se bojite Vučića. Na kraju krajeva, on nije vaš vođa – vaši (kolonijalni) lideri su u Washingtonu, Londonu i Bruxellesu. Vučić je marioneta i odbojni glupan. On nema talent ni kao političar ni kao čovjek. Ukratko, Vučić je bez vrijednosti – kaže u seriji Facebook objava posvećenih Srbima ugledni britanski politički analitičar grčkog porijekla Marcus Papadopoulos.

Marcus Papadopoulos, osnivač i urednik dvomjesečnog časopisa “Politics First”, poznat je po svom direktnom pristupu političkim problemima.

Uglavnom zaokupljen dešavanjima na Balkanu i jugoistočnoj Evropi, Papadopoulos bez dlake na jeziku raskrinkava političke elite koje su se stavile u kolonijalnu službu zapadnih zemalja.

– Srbi, kao i Vučić, Brnabić je samo marioneta. I, također, poput Vučića, Brnabić je potpuno lišena i inteligencije, i talenta, i odvratno je biće. Riječ „monstruoznost“ ne može ni približno opisati Brnabić – kaže Papadopoulos.

Papadopoulos ima i poruku za srpski narod kako da stekne slobodu:

– Srbi, vaš kolonijalni status je krhak, iako postoji već više od 20 godina. Zauzimanjem kontrole nad ulicama u Beogradu i drugim gradovima Srbije, sloboda bi došla u Srbiju. Tada bi izdajnici pali u ruke ljudi – smatra Papadopoulos.

Podsjetimo, Papadopoulos je u septembru izjavio za Direktno.rs da Vašingtonski sporazum, koji je potpisao Aleksandar Vučić, koristi američkim vanjskopolitičkim ciljevima, izraelskim vanjskopolitičkim ciljevima, projektu “velike Albanije” i bankovnim računima izdajničke srpske elite.

– Vučić je puka marioneta, kao i sva srpska elita! Radi ono što mu zapovijedaju zapadni gospodari, posebno Amerikanci i Britanci. Dakle, Vučić uopšte nema nikakav značaj za vođenje Srbije – isto važi i za Anu Brnabić, koja je, poput Vučića, učenica Tonyja Blaira. Zapad među nizom srpskih izdajnika kojima raspolaže, bira koga želi da vodi Srbiju u njegovo ime – rekao je Papadopoulos za Direktno.rs.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti