17.06.2024.
HomeNovostiBrat i sestra “nasljednice” Mirsada Kukića zaposleni u UKC Tuzla

Brat i sestra “nasljednice” Mirsada Kukića zaposleni u UKC Tuzla

Socijaldemokrati BiH danas su se oglasili saopštenjem za javnost koje prenosimo u nastavku:

Prema pouzdanim informacijama do kojih su došli Socijaldemokrate BiH, „nasljednica“ Mirsada Kukića na čelu PDA, koja se prilikom svog izbora na sva zvona predstavi kao novi borac protiv korupcije i nepotizma je u posljednjih nekoliko mjeseci na Univerzitetsko klinički centar Tuzla zaposlila najbliže srodnike, brata i sestru.

Nastavljajući utabanim ptem svog prethodnika koji se nalazi na američkoj crnoj listi zbog korupcije i nepotizma, iskoristila je svoj politički utjecaj da bi zaposlila Almu Kadrić, rođenu Pirić, kao i brata Armina Pirića.

Zaposlenja na UKC-u Tuzla se ne mogu sprovesti bez aminovanja premijera Vlade TK Kadrije Hodžića i predsjednika Upravnog odbora Nedima Salihbegovića, kadrova tuzlanskog SDP-a.
Ovakve odluke i ne čude s obzirom na niz nezakonitih postupanja premijera Hodžić prilikom imenovanja Upravnog odbora i menadžmenta UKC-a Tuzla, što je potvrdila i Federalna inspekcija u svom nalazu.

Socijaldemokrate BiH se javno pitaju da li je zapošljavanje najbližih srodnika (brata i sestre) nepotizam od strane zastupnice u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednice PDA? Da li u ovakvom postupanju iste ima elemenata krivičnog djela „trgovine uticajem“? –  navode iz SD BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti