Brat Dritana Abazovića otvara kliniku u Beogradu sa partnerkom Ane Brnabić

0

List Danas nije dobio potvrdu informacije koja je posljednjih dana bila plasirana u medijima, da brat crnogorskog premijera Dritana Abazovića, Džihan Abazović, zajedno sa partnericom srpske premijerke Ane Brnabić, doktoricom Milicom Đurđić otvara privatnu kliniku koja bi, prema tim izvorima, trebalo da bude smještena u delu zgrade BIGZ-a.

U spekulacijama se podsjeća da su tu zgradu prošle godine za oko 3,7 miliona eurra kupile dvije ruske firme, Marera Real Estate Partners i Marera Properties, za koje se tvrdi da su povezane sa ministrom finansija Sinišom Malim, piše „Danas“.

Inače, doktor Džihan Abazović već je prisutan na zdravstvenoj mapi Srbije, jer je u maju ove godine na Novom Beogradu registrovana privatna, Opšta bolnica Biocell Hospital. Osnivač i vlasnik te ustanove je kiparska firma Vincula Biotech Group u kojoj je Abazović direktor a posjeduje i simboličan, jedan odsto kapitala dok grupa ljekara takođe ima udjele od po najviše nekoliko procenata.

U vlasničkoj strukturi Vincula Biotecha sa 15 odsto su odnedavno i Robne kuće Beograd, odnosno kao krajnji vlasnik Milija Babović, dok najveći udio, 75 odsto, posjeduje kiparska Ensifolia Limited. Direktorica Ensifolia je Ana Abou Šaban a funkciju sekretara vrši firma Setalexfre dok podaci o vlasniku nisu dostupni. Na to pitanje proslijeđeno emailom, Abazović nije odgovorio u toku jučerašnjeg dana, kao ni na molbu da nam potvrdi ili negira pisanje medija o otvaranju još jedne medicinske ustanove.