Braća Mićovići – Joanikije i Milutin – najavljuju ukrajinski scenario u Crnoj Gori

0

Kontroverzni dobitnik nagrade ,”Miroslavljevo jevanđelje“ i brat mitropolita Crkve Srbije Joanikija, Milutin Mićović kritikovao je formiranje manjinske vlade, tvrdeći da će proizvesti konflikt u Crnoj Gori – isti kao u Ukrajini, piše Pobjeda.

– Ovo, za sada, naizgled harmonično stanje vlade, koja još nije ušla u život, brzo će se pretvoriti u konfliktno stanje, jer će to proizvesti sam život, koji traži pamet višu od partijskopolitičke. Dakle, ova vlada, bez moći da ovlada protivrječnostima Crne Gore, upravo će ih ubrzavati i kad to ne bi htjela. Niko normalan to ne priželjkuje, ali ova politička struktura, s ovoliko i ovako heterogene političke pameti, koja samo ima ambiciju da vlada Crnom Gorom, ubrzaće apsurd koji je planuo i pred našim očima… Tamo nedaleko, u Ukrajini… “, navodi se u zlokobnoj objavi koju je objavio Mićović na svom Fejsbuk profilu.

I Mićovićev brat, mitropolit crnogorsko-primorski Crkve Srbije Joanikije je nedavno kazao da je ,,Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina“.

Mićović koji je poznat po negiranju Crnogoraca i crnogorske nacije ocijenio je da je formiranje manjinske vlade ,,nešto ozbiljno“.

– Ozbiljno, u smislu – skoro katastrofično. Iako je ova vlada javno pravljena po nekakvim demokratskim skrupulama, iza će se ubrzo pojaviti tamne sile i beskrupulozni konflikti, narastali posljednjih decenija u Crnoj Gori. A ubrzani konflkt je instaliran i u samoj strukturi vlade: njenu trećinu činiće predstavnici manjinskih naroda. Drugu trećinu će činiti oni kojima će srpski narod, njegova kultura i istorija biti teško podnošljive. Treću trećinu činiće građanska partija koja će u novom napregnutom stanju, ili konfliktu, morati, ipak, da bar djelimično zastupa srpski narod – ali, kao socgrađanska partija nikad to neće moći činiti na valjan način – navodi se u objavi Mićovića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here