21.06.2024.
HomeNovostiBOSS: Stanivuković je zadao šamar poniženja Tuzlacima

BOSS: Stanivuković je zadao šamar poniženja Tuzlacima

Bosanska stranka (BOSS) oglasila saopćenjem u kojem su naveli da novonastala radikalna prosrpska politika o izjednačavanju žrtve i napadača postaje veoma opasna.

Kako kažu iz BOSS-a, takvoj politici se treba energično suprotstaviti. Oni su komentarisali i posjetu Draška Stanivukovića koji je jučer boravio u Tuzli, kazavši da je on sa svojom igrom riječima o prošlosti zadao šamar poniženja Tuzlacima.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Svi su isti sve dok ne pokažu i dokažu da nisu.

Novonastala tendencija radikalne prosrpske politike da izjednačava žrtvu i napadača, oličena u milozvučne riječi o suosjećanju prema žrtvama rata, tzv. saradnji radi budućnosti i jednakoj krivici svake strane u proteklom ratu, ispoljena i od lijevih i desnih srpskih stranka – postaje izuzetno opasna i mora joj se energično suprostaviti, a ne letjeti u zagrljaj. Odbijanje istine o ratnim zločinima i genocidu i negiranje presuda Međunarodnog suda za ratne zločine te pričanje o takozvanim različitim uglovima gledanja stvari obilježilo je i nedavnu posjetu Draška Stanivukovića Gradu Tuzli, koji je igrajući se riječima o prošlosti zadao šamar poniženim građanima.

Bolesne ambicije i nehumanost novopečenih i starijih nemoralnih političara moraju se odlučno zaustaviti i svaki predstavnik vlasti koji odbije prihvatiti presude Međunarodnog suda za ratne zločine i utvrđene činjenice o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, pokazuje da je isti kao i svi oni prethodni separacionistički nacionalisti i ratni zločinci, te da u njima nema ljudskosti koja je potrebna jednom novom lideru koji će prihvatanjem istine i sudskih presuda sprati krivicu i teret ratnih zločina i genocida sa cijelog naroda i čiste savjesti povesti građane u bolju zajedničku budućnost, upozorio je Kenan Gutić, član Glavnog odbora Bosanske stranke.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti