17.06.2024.
HomeNovostiBOSS se suprostavio pljačkaškoj privatizaciji

BOSS se suprostavio pljačkaškoj privatizaciji

Nakon prezentacije dokaza o privatizacijskoj pljački profitabilnih tuzlanskih fabrika koje su prodavane za marku i gradskih javnih preduzeća od strane vlasti SDP-a, prezentiraju se dokazi da se BOSS od osnivanja suprotstavljao bezdušnoj privatizaciji radničke imovine i robovlasničkom zlu SDP-a i SDA, stalnim javnim upozorenjima i podnošenjem krivičnih prijava protiv tajkuniziranih funkcionera SDP-a i SDA.

BOSS se pljačkaškoj privatizaciji suprotstavljao i putem plakata, te podsjećamo na plakat – SRETAN 1. MAJ DAN ROBOVA iz 1998. godine, koji se pokazao osnovanim u svakom dijelu upozorenja. U plakatu koji nosi i naziv – KRIVI STE VI, između ostalog je navedeno da su – „humanizam, moral i etika podređeni gramzivom profiterstvu i da se namjerava oteti od radnika i penzionera sve što su stvorili svojim radom. Imovina koju su građani decenijama stvarali postala je vlasništvo bezobzirnih vladajućih stranaka i njihovih funkcionera, koji su bili i ostali do krajnjih granica nemilosrdni prema svima koji trebaju posao, penziju i život dostojan čovjeka.

Kao i uvijek, BOSS je na vrijeme upozoravao da će BiH postati zemlja u kojoj se otima od siromašnih da bi bogati postali još bogatiji, te da će pljačkaška privatizacija označiti povratak u feudalizam i savremeno robovlasništvo, a da će država i građani postati vlasništvo nekoliko porodica. Obespravljeni radnici i penzioneri i svi ostali građani moraju konačno prestati sa apsurdnom praksom da na vlast redovno biraju one koji su ih pokrali i danas kradu, lažu i ponižavaju, i koji su pljačkaškom privatizacijom uništili preduzeća koja su opstala i tokom ratne agresije“, upozoravao je i tada predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Na kraju plakata iz 1988. godine BOSS zaključuje: “Pred istorijom i pred narodom naša savjest je čista – krivi ste vi”, stoji u saopćenju BOSS-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti