18.04.2024.
HomeSportBosnić pozvao Sejfića i Kneževića umjesto Gordića i Penave

Bosnić pozvao Sejfića i Kneževića umjesto Gordića i Penave

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 16. februara u Sarajevu, gdje će se pripremati za susrete sa selekcijama Latvije, 21. februara u Rigi, i tri dana kasnije u Tuzli protiv Grčke, na startu kvalifikacije za nastup na Evropskom prvenstvu 2021. godine.

Selektor Vedran Bosnić prošle sedmice objavio je spisak igrača na kojem je bio jedan od najboljih bh. košarkaša Nemanja Gordić.

Nažalost, igrač beogradskog Partizana na utakmici Euro Cupa protiv Virtusa iz Bolonje, doživio je ozbiljnu povredu skočnog zgloba zbog koje će propustiti reprezentativne nastupe.

– Iako smo svi očekivali pozitivne vijesti iz KK “Partizan”, i da će svi preduzeti terapijski tretmani dati željeni rezultat brzog oporavka Nemanje Gordića, ipak nećemo moći računati na učešće našeg reprezentativca na narednim kvalifikacijskim utakmicama. Našem Nemanji Gordiću želimo uspješan oporavak i da se što prije vrati na košarkaški teren u pravoj formi – saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Iz Saveza je također saopćeno da reprezentativcu Ajdinu Penavi, njegov klub BC Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz nije dozvolio dolazak na okupljanje, te je selektor Bosnić umjesto njega pozvao reprezentativca Ismeta Sejfića, igrača KK ”Sutjeska Nikšić”, kao i njegovog klupskog kolegu, reprezentativca Draška Kneževića, umjesto Gordića.

Spisak igrača za susrete sa Latvijom i Grčkom:

Ismet Sejfić (Sutjeska Nikšić), Andrija Stipanović (Cedevita Olimpija), Filip Adamović (Mons), Miralem Halilović (Orleans), Muhamed Pašalić (Krka), Kenan Kamenjaš (Spars), Edin Atić (Mega Bemax), Draško Knežević (Sutjeska Nikšić), Milan Milošević (Aris), Adin Vrabac (Spars), Aleksandar Lazić (Primorska), Jure Zubac (Široki), Emir Sulejmanović (Bilbao), Sani Čampara (Sloboda), Amar Alibegović (Virtus Roma) i Amar Gegić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti