15.04.2024.
HomeSportBosnić objavio spisak košarkaša za mečeve protiv Latvije i Grčke

Bosnić objavio spisak košarkaša za mečeve protiv Latvije i Grčke

Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić objavio je danas spisak košarkaša koje je pozvao za prvi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, tačnije za utakmice protiv Latvije i Grčke.

Bosnić je pozvao 16 bh. košarkaša koji će od 16. do 25. februara nositi dres Bosne i Hercegovine u mečevima kvalifikacijske grupe H za Evropsko prvenstvo 2021. godine, u kojoj će igrati protiv Grčke, Latvije i Bugarske.

Najbolje košarkaše naše zemlje 21. februara očekuje prvi meč kvalifikacija u Rigi protiv Latvije, dok će tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu dočekati selekciju Grčke.

Bosnić je za ove duele pozvao Nemanju Gordića, Andriju Stipanovića, Filipa Adamovića, Miralema Halilovića, Muhameda Pašalića, Kenana Kamenjaša, Edina Atića, Ajdina Penavu, Milana Miloševića, Adina Vrabca, Aleksandra Lazića, Juru Zubca, Emira Sulejmanovića, Sanija Čamparu. Amara Alibegovića i Amara Gegića.

Pred Bosnićevim izabranicima je težak zadatak, jer se po omjeru snaga, tačnije po FIBA rang listi, Latvija i Grčka nalaze ispred BiH, dok je Bugarska nešto slabija.

Nakon februarskog prozora uslijedit će utakmice u novembru – 26. protiv Bugarske na domaćem terenu i 29. protiv Latvije također kod kuće. Kraj kvalifikacionog ciklusa, odnosno treći prozor, zakazan je za februar 2021. godine, kada će bh. košarkaši igrati gostujuće mečeve protiv Grčke i Bugarske.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti