Bosanci se beskrajno zahvaljuju i šalju poruke ljubavi Vučiću zbog besplatnih vakcina

0
Brojni građani BiH koji su putovali u Beograd na vakcinaciju bili su oduševljeni organizacijom procesa vakcinacije i činjenicom da je sve potpuno besplatno i da nije trebala prethodna najava. Međutim, nisu krili ni razočaranje zbog neodgovornosti i nesposobnosti vlasti u BiH po pitanju nabavke vakcina

Kad već ne mogu doći do vakcine u vlastitoj zemlji, građani Bosne i Hercegovine već danima idu na vakcinaciju u Srbiju.

Prvo su to mogli učiniti oni sa srbijanskim pasošima, pa oni koji su se prijavljivali preko e-uprave, a sada to pravo imaju svi koji se pojave na Beogradskom sajmu. Omogućena je vakcinacija i u Novom Sadu, a za vikend je najavljeno desetine hiljada iz cijele regije, uključujući privrednike.

Bh. privrednici su se vakcinisali i jučer, a na poziv Vanjskotrgovinske komore BiH, pozivu se odazvalo više od 4.000 vlasnika i zaposlenika kompanija.

Iz VTK BiH su se zahvalili Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz naše zemlje, ali i Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore.

Naime, svi su dobili prvu dozu vakcine AstraZeneca te će sredinom juna ponovo morati put Beograda na obaveznu revakcinaciju.

Međutim, već danas, vakcinu će biti u mogućnosti da prime samo oni koji imaju unaprijed zakazan termin, kazao je to direktor Kancelarije za e-upravu u Srbiji Mihailo Jovanović.

Brojni građani BiH koji su putovali u Beograd na vakcinaciju bili su oduševljeni samom organizacijom procesa vakcinacije i činjenicom da je sve bilo potpuno besplatno i da nije trebala nikakava prethodna najava. Međutim, nisu krili ni razočaranje zbog političke neodgovornosti i nesposobnost vlasti u BiH po pitanju nabavke vakcina.

Nakon obavljenog procesa vakcinacije na izlazu iz hale na Beogradskom sajmu postavljena je i knjiga utisaka u koju su svoja pozitivna iskustva upisivali broji građani BiH ali i državljani drugih zemalja, piše Oslobođenje.