13.07.2024.
HomeSvijetBorisov brutalan prema tajkunima: Prvo prodajte svoje bugattije i bentleye, pa tražite...

Borisov brutalan prema tajkunima: Prvo prodajte svoje bugattije i bentleye, pa tražite novac za zaposlene

Bugarski premijer Boyko Borisov ponovo je predložio biznismenima da prodaju svoje skupe automobile prije nego što zatraže od države novac za spasavanje zaposlenih.

– Često mi upućuju kritike da sam nekoga uvrijedio. Nikoga nisam uvrijedio. Reći ću samo da trenutno u “bijednoj Bugarskoj” postoje tri bugatija, 241 benttlya, 123 ferarija, 54 maybacha, 22 mclarena, 87 lamborginija, 311 maseratija, za broj rolls-royce automobila nisam siguran, ali mi se čini da smo prvi u Evropi. Imamo i 280 hamera, 4.000 jaguara i oko 5.000 porchea, nabrojao je Borisov automobile iz dokumenata koje je dobio od policije.

On je dodao da je pokušao da zaštiti zaposlene prijedlogom da se broj automobila smanji.

– Kada sam rekao da predstavnici nekih privrednih sektora treba da smanje broj rolls-roycea kako bi sačuvali zaposlene, čime sam ih tačno uvrijedio? Oni tvrde da sam ih doslovno uvrijedio. Pokušavao sam da zaštitim zaposlene, istakao je Borisov, prenosi Indikator.ba.

Krajem marta premijer je već kritikovao preduzetnike, pozivajući ih da prodaju svoje skupocjene automobile.

– Prodajte jedan od svojih mercedesa ili maybacha odmah ćete platiti za prvi mjesec. Nema automobila jeftinijih od 200.000 eura, rekao je bugarski premijer.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti