17.07.2024.
HomeNovostiBorenović: "Četiri delegata SNSD sprječavaju već četiri mjeseca da imamo jeftinije gorivo...

Borenović: “Četiri delegata SNSD sprječavaju već četiri mjeseca da imamo jeftinije gorivo to su: Špirić, Nović, Majkić i Prodanović”

“Ja ne znam šta je potrebno više uraditi i kako obrazložiti da bi, nakon nebrojenih poziva, drugi dom ove skupštine potvrdio ovaj prijedlog zakona. Danas se cijena goriva primiče toj granici od četiri KM, a potvrdom našeg prijedloga u Domu naroda može se učiniti da gorivo bude jeftinije i više od 50 feninga, rekao je na današnjoj sjednici Branislav Borenović, poslanik PPD-a u Predstavničkom domu BiH.

Borenović je bio jedan od inicijatora da se u dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma BiH uvrsti nova tačka koja se tiče hitnog usvajanja izmjene Zakona o akcizama, kojim se poziva Dom naroda BiH da hitno i bez odlaganja usvoji Prijedlog Zakona o izmjenama zakona o akcizama, koji je 9. marta usvojen u Predstavničkom domu, a kojim bi akcize na gorivo bile suspendovane na šest mjeseci.

“Delegati SNSD-a u Domu naroda uporno, već četiri mjeseca, odbijaju da koliko-toliko olakšaju građanima i privredi da prebrode ovaj period divljanja cijena”,  rekao je Borenović nakon izlaganja poslanika SNSD-a koji su se usprotivili ovom prijedlogu, te ostakao da brane nešto neodbranjivo.

“Ne mogu da shvatim niti jedan izgovor za odbijanje ukidanja akciza. Obrazloženja su za rubriku ‘vjerovali ili ne’. Svi u regionu su usvojili ovakve mjere, a kod nas, četiri delegata SNSD – Milorad Dodik, a to su Nikola Špirić, Sredoje Nović, Dušanka Majkić i Lazar Prodanović, zaustavili su da već četiri mjeseca imamo jeftinije gorivo”, poručio je Borenović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti