17.07.2024.
HomeNovostiBiznismen iz BiH “uvezao” 100 radnika iz Turske: "Obećao sam platu 1.000...

Biznismen iz BiH “uvezao” 100 radnika iz Turske: “Obećao sam platu 1.000 eura, smještaj i dva obroka…”

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić potpisao je 56 ugovora s korisnicima koji su ostvarili pravo na subvenciju u sklopu Programa podrške razvoju konkurentnosti privrede za 2022. godinu.

Resorno ministarstvo i Vlada ZDK subvencionirat će u sklopu ovog programa, u ukupnom iznosu 1.130.021 KM, troškove investiranja u opremu, obuku radne snage, promociju na sajmovima, uvođenje standarda i kontrolu kvalitete te petente za 2022. godinu.

Vlasnik preduzeća “Ćosićpromex” iz Usore Mijo Jelić, koji u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj zapošljava oko 650 radnika, napomenuo je da je korisnik Kreditno-garancijskog fonda te da se nada da će i drugi privrednici iskoristiti priliku da dođu do potrebnih novčanih sredstava.

Ćosić je podsjetio na problem radne snage te rekao da je njegova firma prinuđena dovoditi strane radnike.

Nedavno je, kako je rekao, “uvezao” je 100 metalskih radnika iz Turske.

Kako je prenijela Fena, on je ovim radnicima, koji su nedavno počeli raditi, obećao je platu od 1.000 eura, smještaj u njegovom hotelu i dva obroka.

Za kvalitetnog radnika, koji je stvarno stručan u metalnoj industriji, dajem 1.000 eura. Za prekovremeni rad može i više, rekao je.

Izvor: Slobodna Bosna:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/258779/za_prekovremeni_rad_moze_i_vise_biznismen_iz_bih_uvezao_100_radnika_iz_turske_obecao_sam_platu_1_000_eura_smjestaj_i_dva_obroka.html

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti