12.06.2024.
HomeNovostiBizaran pokušaj ubistva kod Šapca: Komšiju polio benzinom i zapalio ga

Bizaran pokušaj ubistva kod Šapca: Komšiju polio benzinom i zapalio ga

D.Z. je u selu kod Šapca nakon kratke svađe polio benzinom svog komšiju i zapalio ga, nanijevši mu povrede opasne po život.

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu danas je saslušan D. Z. (58) iz Dublja, zbog sumnje da je u subotu uveče benzinom polio pa zapalio komšiju M. R. (62). Dok mu je na na zahtjev tužioca određen pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo tereti D. Z. za krivično djelo pokušaj ubistva, a u slučaju da M. R. ne preživi optužnica može da bude prekvalifikovana u krivično djelo ubistvo. Prema nezvaničnim informacijama, D. Z. se branio ćutanjem, a pred tužiocem se pojavio sa advokatom koji mu je dodjeljen po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo će u istrazi saslušati veliki broj svjedoka, s obzirom na to da ima više verzija motiva ovog zločina. I D. Z. je na prvom saslušanju u policiji otkrio zašto je zapalio komšiju, a danas je, neočekivano, pred tužiocem ćutao.

D. Z. je, kako su naveli mještani Dublja, u subotu uveče dugo sjedio sam i pio u jednoj kafani na centru sela, odakle se oko 21 sat sa flašom benzina i šibicom uputio kod komšije. Pozvao ga je na vratima i kada je čovjek izašao najprije su se kratko svađali, a onda je D. Z. nasumice komšiju polivao benzinom i zapalio šibicu.

“Čovjek nije ni pretpostavio da će se pretvoriti u buktinju, gorio je po cijelom tijelu, od glave do pete. Vrištao je od bolova dok nisu pritrčale komšije i čim su stigle ugasile plamen”, otkriva izvor.

Brzom intervencijom hitne službe Doma zdravlja ukazana mu je prva pomoć i transportovan je na odjeljenje intenzivne njege u šabačkoj bolnici i istog dana na Kliniku za plastičnu hirurgiju u Beogradu.

D. Z. se od policije se skrivao do nedjelje uveče kada je u večernjim satima uhapšen.

R. M. je u teškom stanju, u vještačkoj je komi na Klinici za plastičnu hirurgiju u Beogradu. Ima opekotine na 60 posto tijela i po cieloj glavi, piše Mondo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti